KESKON K-KAMPUS – Helsinki By Fabrica

Keskon K-Kampuksen taukotila, jossa on matto, sohvia ja ikkunoiden edessä Fabrican harmaat, paloturvalliset valoverhot

Apuna materiaalivalinnoissa

Fabrica oli asiakkaan apuna materiaalivalinnoissa vuonna 2019 valmistuneessa Keskon K-Kampuksessa. Kyseessä on arkkitehtonisesti erittäin vaikuttava rakennus, jonne on suunniteltu yhteiset tilat Keskon eri toimialojen ryhmille. Rakennuksessa on paljon lasipintaa sekä korkeita tiloja. Apua tarvittiin siis sekä esimerkiksi akustiikkaan että näkösuojaan.

Lähtökohtana oli löytää ajattoman klassiseen ja kestävään ympäristöön sopivia kankaita. Energiatehokkuus ja laadukkaat tekniset ratkaisut olivat myös hyvin tärkeässä roolissa K-Kampusta suunniteltaessa. Valinta oli pellavatyyppinen, vahvasti strukturoitu kangas eri sävyissä. Sävymaailma vaihtelee eri kerroksissa vaaleasta pellavasta tummaan harmaaseen.

Julkisivun puolelle valittiin verhoja auringonvalon siivilöimiseksi, sillä ikkunat ovat isot. Kokoustiloissa oli pimennystarpeita, ja korkeiden tilojen vuoksi päädyttiin valitsemaan verhoille moottoroidut rullakiskot, joiden avulla saadaan helposti ja nopeasti pimennettyä tila tarvittaessa. Tuotekehityskeittiön ikkunoihin ja lasiseiniin valittiin moottoroidut rullakaihtimet, joiden avulla on helppo säädellä valon määrää sekä rajata tiloja tarvittaessa.

Koko rakennukseen valittiin kattoon upotettavat verhokiskot, joiden myötä katon pinta säilyy tasaisena verhon lähtiessä suoraan kattopinnasta alas.

Kaikki Fabrican toimittamat tekstiilit ovat paloturvallisia ja julkitiloihin soveltuvia.

”Vahvasti strukturoitu, pellavatyyppinen kangas valikoitui tekstiilivalinnaksi luonnonläheisen ilmeensä vuoksi”