HOTELLI MATTS – Espoo By Fabrica

Mukana suunnittelussa

Fabrica oli mukana valitsemassa ja suunnittelemassa tekstiilejä Espoossa kesällä 2021 avattuun Hotel Mattsiin.

Lähtökohtana suunnittelulle ja materiaalivalinnoille oli merellinen ympäristö, jonka puitteissa tiloihin haluttiin maanläheisiä sävyjä sekä struktuuriltaan luonnollisen oloisia materiaaleja kuten villaa ja pellavaa.

Hotellihuoneisiin valikoitui pehmeän valkoinen valoverho, joka suodattaa auringonvaloa mutta jättää maisemaa näkyviin. Sen rinnalle valittiin struktuuripintainen dim-out -verho, joka toistaa kauniisti huoneen muuta värimaailmaa.

Hotellin aula- ja kokoustiloissa on suuret ikkunat. Auringonvalo siivilöityy valitun vaalean valoverhon läpi tehden tunnelmasta pehmeän ja parantaen myös tilan akustiikkaa. Lisäksi tiloihin valikoitui muun muassa villakankaisia verhoja, jotka soveltuvat hyvin luonnonläheisyyden teemaan sekä parantavat akustiikkaa.

Ravintolatiloihin valmistettiin tilanjakoverhoja, jotka ovat käytännöllisiä ja esteettisiä tehden tiloista helposti muunneltavia. 

Kaikki Fabrican toimittamat tekstiilit ovat paloturvallisia ja julkitiloihin soveltuvia.

”Merellinen tunnelma haluttiin toistaa hotellin tekstiilivalinnoissa maanläheisin sävyin sekä luonnollisilla tekstiilistruktuureilla”