TOIMISTOKOHDE By Fabrica

Upea vanha kivitalo Keskustorin maisemilla ja sisällä juuri saneeratut valoisat toimistotilat – tällainen on Integratan toimisto Tampereella. Fabrica oli KM Interiors suunnittelija Hanna Niemelän apuna viimeistelemässä kohdetta verhoin. Kyseisessä kohteessa oli lasiseinäisiä neuvotteluhuoneita, joihin kaivattiin näkösuojaa, mutta samalla haluttiin myös parantaa tilojen akustiikkaa. 

Verhoista löytyi apu myös näihin ongelmiin. Verhot ovat kehys ympäristölle – ne yhdistävät asioita ja tiloja kokonaisuuksiksi. Ne pehmentävät tiloja ja lisäväät viihtyvyyttä. Verhot toimivat näkösuojana ja vaimentavat ääntä – kankaan kohdalla puhutaan absorptiosta eli kankaan kyvystä imeä ääntä. Vaikka verhot eivät itsessään toimikaan äänieristeenä pystytään niillä kauniisti vaientamaan kaikua ja rauhoittamaan tilaa mielekkääksi olla ja työskennellä.

Kohteen verhokankaaksi valikoitui hyvin laskeutuva kangas, joka ominaisuuksiltaan täytti asiakkaan toiveet ja tarpeet yksityisyyden lisäämiseksi sekä akustiikan parantamiseksi. Verhojen väriksi puolestaan valittiin feminiininen pale Pink – yllättävä ja rohkea valinta ja ammattilaisen käsissä turvallinen. Lopputulos oli tasapainoinen, nappivalinta tämän toimiston väripalettiin.