BISTRO GINA By Fabrica

Ravintola Bistro Gina – kaunis, ajaton ja lämminhenkinen italialaisravintola. 

Niin kuin monissa julkisissa tiloissa, myös ravintoloissa desibelitaso saattaa nousta astioiden kilinän ja puheensorinan myötä helposti kuuloa kuormittavaksi. Onnistuneessa konseptisuunnittelussa tämäkin asia on otettu huomioon. Suuressa osassa pehmeän äänimaailman luomisessa on tilan tekstiilit – verhot ja niiden asettelu. Ja näin on ollut myös Bistro Ginassa.  

Verhoilla ja niiden sijoittelulla voidaan vaikuttaa tilan akustiikkaan paljon. Verhoja voidaan hyödyntää monissa muissakin paikoissa, kuin perinteisesti ikkunoiden edessä. 

Tilanjakajina tilanjakoverhoina – tämä on kustannustehokas ja myös helposti muokattava vaihtoehto, jos kaipaa esim. avaraan tilaan rytmitystä. Tilanjakajana verhot pysäyttävät myös ääniaaltoja, eikä kaikua pääse syntymään äänen poukkoillessa kovilta seinäpinnoilta toiselle. Tässä hyvä apuna on myös seinän päällä käytettävät verhot. Samalla kuin verhot rikkovat ääniaaltoja, peittävät ne kaikki epäesteettiset esim. putket, sähköjohdot yms. taakseen. 

Perinteisempänä verhomallina ravintolan sisäpihan puolella ovat kauniit valoverhot, jotka muuttavat maisen hieman utuiseksi – tunnelmallisen pehmeäksi.  

Myös kalusteissa on käytetty pieniä bistromaisia verhoja. Tilanjakajien ja sohvien selkänojien päällä on matalat verhot, jotka tuovat pöytiin lisää yksityisyyttä. 

Ja jotta kaunis ravintola näkyisi myös katukuvaan, on ravintolan julkisivu toteutettu salusiiniverhoilla. Nämä verhot ylettyvät lattiatasosta ikkunan puolenvälin alle, luoden ruokailijoille suojaa, mutta myös houkutellakseen kadulla kulkijat pöytien ääreen. 

Viimeinen silaus estetiikan ystäville löytyy Bistro Ginan verhokiskoista, jotka ovat maalattu seinän väriin sointuvaksi. Kun ravintolassa estetiikka, ruoka ja äänimaailma ovat kunnossa, saattaa siellä vierähtää aikaa enemmänkin kuin tovi.